Atención: Tu navegador no soporta algunas funcionalidades necesarias. Te recomendamos que utilizes Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

la llengua enyorada

històries en català de la catalunya nord

  • 5
    Mecenas
  • 35.0
    mensuales
  • 146.71
    total

Presentación

Quim som?

Eugeni Casanova: llicenciat en ciències de la informació i filosofia. Doctor en llengua catalana. Escriptor de llibres com Viatge a les entranyes de la llengua, Els gitanos catalans de França, entre molts altres. Més informació a https://ca.wikipedia.org/wiki/Eugeni_Casanova_i_Solanes

David Valls: diplomat en comunicació audiovisual i graduat i màster en lingüística. Ha fet dos documentals sobre la llengua catalana i ha escrit el llibre Les llengües de l'anaconda. Una bona entrevista: https://www.elnacional.cat/ca/cultura/david-valls-botet-llengues-anaconda_332499_102.html

Què fem?

Eugeni Casanova ha recorregut tots els vilatges de la Catalunya Nord cercant parlants de català nadius, és a dir, parlants que van adquirir la llengua catalana a casa i al carrer de forma natural. Quan el català era llengua d'ús majoritari entre la població. D'aquesta recerca n'han sortit una colla d'entrevistes que David Valls ha seleccionat i editat. En aquestes, s'hi pot sentir parlar en rossellonès, capcinès, vallespirenc, cerdà i parlars de transició occitanocatalans. Hi podem apreciar aquestes varietats del català com també podem sentir com era la vida abans a la Catalunya Nord explicada pels seus protagonistes. 

Aquests àudios són uns documents únics que posem a l'abast del gran públic, i que  delectarà a filòlegs i lingüistes, així com  a qualsevol persona que tingui interès en la llengua catalana.  

El que farem és que anirem publicant les entrevistes editades de forma regular cada mes perquè els subscriptors les puguin sentir.  Tenim unes 400 entrevistes, pel que tenim corda per temps per anar-les oferint. 

------------------------------
Eugeni Casanova va poder realitzar els viatges i les entrevistes  gràcies a l'auspici de la Càtedra UNESCO amb Joan Argenter. 

(Els àudios tenen diverses duracions)


Publicaciones

Lo sentimos, pero no hemos podido cargar los resultados.

Estamos en fase Beta. Si tienes alguna incidencia nos puedes escribir a info@aixeta.cat